Yvonne Nieuwhoff van Berkel


Yvonne (geboren in Delft) heeft de HBO-opleiding Personeel en Organisatie afgerond aan de Hoge School in Rotterdam. Opleiding, vorming en training was de rode draad bij het afstuderen. 6 jaar heeft ze gewerkt in haar vakgebied als consulent en trainer binnen diverse organisaties zoals Arbeidsvoorziening(nu CWI), Luchtmacht, Kodak en Start.
In 1994 kwam ze door een studievriend in contact met Reiki en volgde later de opleiding tot Reikimeester en sindsdien gaf ze regelmatig Reiki-I en II cursussen in Delft e.o.
Yvonne heeft een aantal cursussen zelf ontwikkeld die ontstaan zijn vanuit de Reiki-cursussen zoals de Chakra- en de Meditatiecursussen.


Jassentechniek

De Jassentechniek® heeft ze in 2005 ontdekt maar het past zo bij haar,´it fits like a glove´ voelt zo vertrouwd alsof het er altijd is geweest. Tijdens een bijeenkomst van Reikimasters van de Reiki- Alliance hoorde Yvonne het verhaal over de Jassentechniek van een collega Reikimaster. Zij voelde meteen de klik van binnen, het gevoel wat ze ook had toen ze voor het eerst over Reiki hoorde. Na de Workshop bij Hans waren de jassen uit en ging de wereld er toch een beetje anders uitzien, eerst een dikke witte mist in de ruimte in Oss waar het gebeurde. Vanaf het moment dat ze buiten kwam rook alles anders.
De echte bevrijding kwam pas later. De jarenlange druk en pijn in haar nek verdween langzaam maar zeker en ook de pas ontstane pijnklachten in haar heupen zijn geleidelijk in de 3 maanden er na verdwenen. Al snel besefte ze dat de Jassentechniek een prachtige en krachtige maar ook liefdevolle techniek is, die verder en dieper gaat en die past bij deze tijd waarin de aarde en wij in frequentie verhogen. We kunnen ons nu eindelijk meer en meer losmaken van het belastende verleden.
Ik ben door Hans de Waard opgeleid tot Jassentechniek Therapeut(2006) en Docent Jassentechniek- en Jassentechniek Healing (2007) sindsdien alle na- en bijscholingen gevolgd.
In mei 2015 ben ik als Trainer in de workshops 1,2 en 3 door Hans opgeleid.


Jassentechniek Healing

Deze techniek betekent voor mij een geweldige sprong vooruit. In mijn mogelijkheden om anderen te behandelen maar ook in mijn persoonlijke groei en ontwikkeling.
Ik ervaar deze techniek als een prachtig geschenk en een wonderlijke gave, die voor iedereen bereikbaar is geworden. Al snel ontstond bij mij het verlangen om zelf deze techniek door te geven, zoals ik dat al meer dan 10 jaar met Reiki heb gedaan. In februari 2007 ben ik door Hans opgeleid als Docent voor de Therapeutenopleiding Jassentechniek Healing, deze opleiding geef ik nog steeds aan mijn prive-adres in Delft.


Yvonne Nieuwhoff-van Berkel

Serrie Nieuwhoff


Ik ben Serrie, partner van Yvonne, en heb een wetenschappelijke achtergrond. In 1990 ben ik afgestudeerd als Chemisch Analist aan het Van Leeuwenhoek Instituut in Delft. Ik heb 17.5 jaar bij Unilever in Vlaardingen gewerkt en deed o.a. de analyse en ondersteuning bij de research van voedings- en wasmiddelen evenals de automatisering van de afdeling Analytical Support.

In april 1999 kwam ik "per toeval" in aanraking met Reiki en sinds die periode is Reiki erg belangrijk voor mij geworden. Vanaf mei 2001 heb ik alle cursussen van Yvonne geassisteerd en in 2001 ben ik gestart met de intensieve opleiding tot Reikimeester bij haar. In oktober 2002 heb ik deze opleiding met succes afgerond en mag ik mezelf Reikimeester in het Usui Systeem van natuurlijk genezen noemen.


Jassentechniek

Daarna ging mijn ontwikkeling als Energetisch Healer hard. Ik volgde Yvonne ook in de Jassentechniek en ook daar heeft ze mij opgeleid tot Jassentechniek Therapeut in 2008.
Sinds augustus 2013 ben ik ook jassentechniek Master Therapeut, binnenkort Trainer in de 3 workshops, door Hans de Waard opgeleid. Samen hebbben we veel leuke en bijzondere ervaringen gehad met de energie van de Jassentechniek.